با وجود اظهارنظرها درباره ضرورت ساخت سریالی تلویزیونی با موضوع جنگ ۱۲روزه و به قطعیت رسیدن تمامی نگاهها در این زمینه، نگرانیهایی هم درخصوص کیفیت کار و نحوه ورود به موضوع وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، با گذشت حدود یک ماه از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به کشورمان، اظهارنظرها درباره احتمال ساخت سریال تلویزیونی درباره این جنگ، بیش از روزهای گذشته شنیده میشود.
هفته گذشته محمدرحیم لیوانی مدیرکل دفتر فیلمنامه رسانه ملی در گفتگویی با روابط عمومی صداوسیما درباره این موضوع صحبت کرد و گفت: روایت حماسه مقاومت مردم و نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی اخیر و ثبت و انعکاس ایستادگی مردم در برابر تجاوز رژیم سفاک صهیونیستی و آمریکای جنایتکار از اصلیترین اولویتها و رویکردها برای پرداخت در قالب تولیدات نمایشی خواهد بود. در این راستا برداشت از اتفاقات و شخصیتهای واقعی در اولویت است.
از سوی دیگر محسن برمهانی، معاون سیما نیز در گفتگو با ایسنا ساخت سریال درباره این جنگ را قطعی دانست و توضیح داد: اینکه چطور و چگونه، همه در حال فکر هستند. یک هنرمند، پیام صحنه را میبیند، پیرامونش را درک میکند، با آدمها صحبت میکند و کمکم به قصه میرسد. ممکن است یک هنرمند در فاصله کوتاهی به این ایده برسد و هنرمندی دیگر در سالهای بعد؛ اینکه چه زمانی از آب دربیاید، خمیری است که در تنور فکر هنرمند زده میشود و تبدیل به اثری میشود که ما از آن ارتزاق کنیم.
سیروس مقدم، کارگردان مجموعه تلویزیونی «پایتخت» نیز پیش از این در ویژهبرنامه «ققنوس» شبکه نسیم، احتمال ساخت فصل جدید این سریال را با موضوع جنگ ایران و رژیم اشغالگر قدس رد نکرد و گفت: همهچیز بستگی به آن دارد که به سوژهای ناب برسیم و اگر مردم و مدیریت فرهنگی هم بخواهند، حتما خواهیم ساخت. همین جنگ ۱۲روزه هم میتواند سوژه فصل جدید باشد.
گرچه از همین حالا روشن است که میتوان سوژههای دراماتیک فراوانی از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان استخراج کرد، اما همچنان نگرانیها درباره تولید این سوژهها، خصوصا اولینها وجود دارد. بسیاری معتقدند نخستین سریال تلویزیونی درباره این جنگ، از اهمیت زیادی برخوردار است، چراکه توجهات بیشتری جلب خواهد کرد و در صورت موفقیت، میتواند به تولیدات دیگری نیز بینجامد.
در عین حال ضعف احتمالی نخستین سریال درباره جنگ ۱۲ روزه، ممکن است سایر تولیدات را در این باره به حاشیه ببرد.
از سوی دیگر با توجه به اهمیت این جنگ در افکار عمومی منطقه، وجوه بینالمللی آثار تولیدی در این زمینه نیز قابل توجه خواهد بود. به همین دلیل است که انتخاب درست عوامل پروژه خصوصا نویسنده، تهیهکننده و کارگردان، اصلی حیاتی است که نقشی اساسی در تولید اثری باکیفیت دارد.
تجربه تولید آثار خوشساخت و قوی، معیار مناسبی برای انتخاب عوامل اصلی این سریال خواهد بود که به کاهش ریسک تولید محصول نخست خواهد انجامید.
از سوی دیگر باید توجه داشت ارائه روایت اول از این جنگ نیز اهمیت قابل توجهی دارد.
این امر خصوصا از آن جهت مهم است که فیلمسازان صهیونیست با پشتیبانی فنی، مالی و تکنیکی شرکتهای فیلمسازی آمریکایی، احتمالا در آینده روایت خود را از این جنگ عرضه خواهند کرد؛ آثاری که ممکن است مانند سریال «تهران»، بینندگانی از داخل کشور یا کشورهای منطقه نیز جذب کنند.
بنابراین با توجه به سیاستهای حمایتی پلتفرمهای بینالمللی پخشکننده فیلم و سریال درباره رژیم اشغالگر قدس، حتی در صورتی که نتوان روایت این رژیم از جنگ ۱۲ روزه را در افکار عمومی غرب به چالش کشید، همچنان این فرصت وجود دارد که در داخل کشور و البته کشورهای مسلمان منطقه، روایت ایران از این جنگ شنیده و تثبیت شود.